Magasiner om sko

 

Sko er en utrolig viktig del av både praktisk bekledning og motebekledning, og det finnes flere store magasiner som har spesialisert seg på sko og utviklinger innen industrien.

Ett mag

asin som er helt på toppen når det kommer til sko, trender og retail er Footware Insight. Dette er et magasin som rapporterer de endringer som skjer i markedet, uten fokus på designere, men heller med fullt fokus på trender og retningsendringer. MagasinMen's Oxford Shoest retter seg i all hovedsak til forhandlere, slik at det skal bli enklere for butikker å tilby det som er i fokus i motebildet. Her vil man finne både arbeidssko og sko til andre svært spesifikke bruksområder, men også rene motesko.

Som sagt finnes det også mer spesifikt rettede magasiner, som for eksempel Sneaker Magazine. Dette handler da helt og holdent om sneakers, og magasinet oppdaterer leseren på alt som skjer innen trender, nye utviklinger og designere. Store deler av magasinet er overlatt til produktomtaler, og de kan leses på nesten samme måte som en anmeldelse av musikk. Dette er et magasin hvor det også lenkes til en del gode tilbud, og man får tips til hvor man kan finne spesifikke sko til en god pris. Et eksempel er Nike-sko som er spesielt populære, og som ofte kan ligge ganske høyt i pris.

Et annet magasin som retter seg spesielt mot forhandlere er Footware Plus Magazine. Dette er et magasin man også enkelt kan få tilgang til på nettet, og her fokuseres det mye på hvordan en skobutikk skal driftes for å være suksessfull, og ikke minst hvor man får de beste skoene. I tillegg kjøres det lengre presentasjoner av nye skotyper, og motehistorier for å presentere de nyeste trenNike Pegasus Woman Sport Shoedene. I tillegg finnes det her kjøpsinformasjon (selvsagt i tillegg til mye reklame), og invitasjoner til kurs, konferanser og prisutdelinger.

I tillegg til bransjemagasinene finner man ofte også stort fokus på sko i rene moteblader. Her hjemme kan man peke på magasiner som Costume og Elle, mens det i utlandet også inkluderer giganter som Vogue og Harper’s Bazaar.