Lag din egen innredning

Mange av oss liker godt å endre på hjemmet, tilføre noe, ta bort noe, male et skap eller tapetsere en vegg. Er du en av de som er litt flink med hendene, kan du gjøre enda mer – du kan lage små og store møbler til stua selv. Tenk for et morsomt prosjekt, og ikke minst hvor mye penger du sparer på å lage egne løsninger til huset!

 

Krakk eller hylle til badet?
Det er jo veldig i vinden med retro stil, og hva er vel mer retro enn en grov, liten krakk laget med gjenbruksplanker fra det gamle gjerdet rundt grønnsakhagen, da? Eller kanskje rett og slett litt lagringsplass – å spikre opp en lekker hylle med noen smart utvalgte gjenbruksmaterialer er fort gjort, selv for de av oss som ikke har mest trening! Og trenger det litt pussing, kan både barn og partner være med på denne jobben, så blir prosjektet mye mer morsomt.

Composition of vintage orange armchair, blue cabinet and ornate scarf in studio

 

Møbler til stua
Litt avhengig av hvor flink man er og hvilke verktøy man har tilgjengelig, kan man jo strengt tatt lage alt fra en veggseksjon til et sidebord. Mer sannsynlig er det vel at man lager mellomstore og mindre ting som skap og små bord, kanskje en aviskurv – eller en gyngestol om man er riktig frisk på labben. Lager man skuffer og skap kan det hende man trenger håndtak og knotter også, og man kan spare penger på å kjøpe dem på nett. Byggevarehandelen Buildor har et bra utvalg av det man trenger for å fullføre møbelet sitt i beste stil.

 

Gjør så mye du kan selv
For å spare penger og samtidig sette eget preg på boligen, kan du gjøre alt du kan av vamping og lage stilige effekter. Men skulle du merke at det blir for mye, nøl ikke med å hente inn hjelp. Både familie og venner stiller gjerne opp, og om det gjelder slike ting som elektrisitet og rør, er det best – og lovpålagt – å leie inn fagfolk. Ikke sett din innsats, tid og dine penger på spill fordi du gjør ting du ikke kan; kos deg heller med det du kan. Lykke til!